
Met 17 jaar ervaring in de huiswerkbegeleiding werk ik nog steeds heel graag met jongeren om hen een stapje verder te helpen tijdens hun schooltijd.
Reken begeleiding
Reken begeleiding voor leerlingen van groep 7 en 8 in het basisonderwijs
Tijdens een intakegesprek wordt samen met de leerling en de ouder/verzorger besproken welke hulpvraag er precies is. We maken duidelijke afspraken over de duur en de inhoud van de begeleiding.
De leerling komt elke week op een vast tijdstip voor de begeleiding van 3 kwartier of 1 uur.
De reken begeleiding voor leerlingen in het basisonderwijs is bedoeld om de basis bij rekenen te versterken. Tijdens de wekelijkse lessen besteden we aandacht aan de aandachtspunten die tijdens het intakegesprek zijn besproken. Bij Cirkel leer ik de leerlingen geen trucjes aan. We onderzoeken juist samen welke manier van uitrekenen bij de leerling past. Hierdoor wordt het makkelijker om te onthouden hoe bepaalde vragen opgelost kunnen worden. Door de basisvaardigheden en de basiskennis te versterken, de leerling op het hart te drukken dat er geen ‘domme’ vragen bestaan en door succeservaringen zal meer zelfvertrouwen ontstaan en het rekenen weer een beetje ‘leuker’ worden. Samen met praktische tips voor de rekenlessen in de klas, zal dit bijdragen aan effectieve rekenlessen op school, en daarmee een goede voorbereiding zijn op de middelbare school.
Reken begeleiding
De wiskunde begeleiding voor middelbare scholieren is gericht op het versterken van inhoudelijke kennis en vaardigheden. De leerling krijgt elke week de tijd om vragen te stellen, uitleg te krijgen en te oefenen. Het doel is dat de leerling mee kan komen in de les op school en weet hoe het huiswerk het beste gemaakt en geleerd kan worden. In de manier waarop ik de begeleiding aanbied streef ik ernaar om een gevoel van onvermogen of stress rondom het wiskundehuiswerk en de wiskundetoetsen weg te nemen. De leerling krijgt weer wat meer ‘zin’ in wiskunde.
wiskunde begeleiding
Bij studie begeleiding werk ik 1 op 1 met de leerling voor het aanleren van studievaardigheden. Meestal is dit niet voor alle vakken nodig. Het streven is dat de leerling na een aantal weken zelfstandig en zelfverzekerd aan de slag kan met de aangeleerde studievaardigheden.
Het kan gaan om:
planning
structuur aanbrengen in het maak- en leerwerk
‘leren leren’
leerstrategieën zoeken die bij de leerling passen
Het is mogelijk om studie begeleiding te combineren met wiskunde begeleiding. Hiervoor spreken we van tevoren af hoeveel tijd we ongeveer aan de verschillende onderdelen besteden.